Baobab- og cashewfrø fra Africure

Jeg stødte for nyligt på et salgsopslag på Facebook hvor der blev solgt frø til baobab og cashew træer. De blev solgt af en butik som hedder Africure som sælger andre spændende ting udover en masse forskellige frø til afrikanske planter og træer.

Efter mit køb har jeg meldt mig ind i butikkens gro-gruppe på Facebook. I gruppen jeg fandt information om hvordan frøene behandles inden såning, og her valgte jeg termokandemetoden.

Mine frø har nu lagt i varmt vand i en termokande i 3 døgn, hvor der er blevet fyldt nyt kogende vand på flere gange i løbet at de 3 dage.

Baobab frø før 3 døgns vandbad

Baobab frø efter 3 døgns vandbad

Cashew frø før 3 døgns vandbad

Cashew frø efter 3 døgns vandbad

Bemærk at jeg har gummihandsker på når jeg håndtere de våde frø da det ellers kan give hudirretationer.

Jeg har lavet en blanding af helt almindelig pottemuld og neptunsand til at så frøene i.

Blanding til baobab 30% neptunsand og 70% pottemuld

Blanding til cashew 50% af hver

Neptunsand en akvariegrus og kan købes hos Petworld.

I plantecentreret har jeg købt en forspirringsbakke til baobab frøene og så har jeg fundet et par potter til cashew frøene. Jeg lægger altid et stykke skumvaskeklud i bunden af potter så jorden ikke drysser ud af bunden.

I gruppen på Facebook læste jeg at nogen havde haft succes med at prikke huller i frøets skal der hvor det bukker sammen, så det har jeg prøvet at gøre ved 1 cashew og 3 baobab frø

Frøene er nu sat i 1 cms dybde og det er nu bare at vente på hvornår der sker noget.

Et sidste tip er at jeg altid bruger en blomsterforstøver til at vande med når jeg forspire. På den måde holdes jorden fugtig uden at blive alt for våd.