Chiaogoo ❤️

Sidste år fik jeg øjnene op for nogle rundpinde med udskiftelig wire af navnet Chiaogoo (udtales Chow-Goo)

Da de ikke blev forhandlet i en fysisk butik i nærheden af mig spurgte jeg til råds i en strikkegruppe på Facebook, men ingen havde rigtig erfaringer med dem. Men så var der pludselig en flink dame som havde købt dem men som ikke brugte dem mere. Hun tilbød mig at jeg kunne prøve at låne dem i nogle måneder for at se om det var noget for mig.

Sjældent har jeg oplevet et menneske at give et sådant tilbud til en person man slet ikke kender, og jeg takkede selvfølgelig ja ?.

Allerede efter en måned var jeg overbevist om at strikkepindene var det helt rigtige for mig da bambus er mere fleksibel og knap så hårdt for mine fingre end mine KnitPro træpinde. Jeg købte pindene af den flinke dame som ikke længere brugte dem og tilkøbte wire af en anden type end dem som var med til bambussættet.

Wirene som følger med sættet hedder spin og har et lille kugleled så wire og strikkepind kan drejes uafhængig af hinanden. Og dem jeg har tilkøbt hedder twist og er en wire uden hukommelse så den altid vil rette sig ud igen og ikke bliver rund og ustyrlig.

Spin wire

Der findes 3 forskellige størrelser af Chiaogoo sættet, mini, small og large. Det jeg har købt er et small som indeholder 7 sæt pinde fra 2.75 mm til 5.00 mm, jeg har så tilkøbt 3.00 mm da de ikke medfølger da sættet er produceret i USA og 3.00 mm ikke er standard i USA.

Da der i den medfølgende mappe var plads til de store størrelser pinde har jeg valgt også at købe dem. Der er foreskel på både gevindets størrelse og wirens tykkelse small og large i mellem.

Twist wirere large og small

Man kan bruge small wirere til large pinde ved at bruge en adapter som man kan købe som tilbehør.

Adapter

Jeg har længe savnet udskiftelige tunesiske hæklenåle som passer sammen med strikkepindene og den 1. april lancerede Chiaogoo endelig et sådant sæt som jeg selvfølgelig har investeret i.

Jeg har købt dem i England da jeg ikke kunne finde nogle danske butikker som havde fået dem endnu, og det kunne jo lige nåes inden Brexit. De kom med posten i torsdags, og de er lige så lækre som strikkepindene.

Tunesiske hæklenåle