Tiramisu er jo desværre ikke rigtig noget det er så godt når man har diabetes, men det smager jo himmelsk. Denne lækre dessert minder lidt om tiramisu uden at være det, da der hverken er brugt ladyfingers eller marsala vin.
Du skal bruge:
250 g mascarpone
2 ½ spsk sukrin melis
1 spsk instant kaffe, jeg bruger espresso fra Black Coffee da den er nem at opløse
2 spsk Dooleys eller Baileys likør
1 dl piskefløde
1 bar mørk chokolade fra Nellie Dellies
kakaopulver til at drysse over
Fremgangsmåde:
Du skal bruge 2 skåle og en kop.
I første skål pisker du fløden til flødeskum.
I den anden skål pisker du sukrin og mascarponen godt sammen.
I glasset opløser du instant kaffen i likøren.
Glassets indhold røres i mascarponen og derefter vendes flødeskummet forsigtigt i, her bruger jeg en dejskraber.
Fyld nu halvdelen af desserten i 4 små glas eller kopper og hak chokoladen og fordel den i glassene.
Flyd nu resten af desserten i glassene og stil dem på køl i mindst 2 timer så de kan nå at sætte sig.
Drys dem med sigtet kakaopulver inden servering.