DIY cavebed 

Alle ved at whippet’s elsker huler og selvfølgelig har jeg købt en til min whippet Iggy. Men sagen er at jeg længe har tænkt på at finde en løsning så jeg på en enkelt måde kunne sy en selv. En der ikke fylder ret meget så man kan tage med når man er på udstilling og som også er nem at vaske.

Resultatet blev denne sovepose som både er nem at vaske og transportere.
Man kan både bruge den som madras og som hule.
Her kommer der så en vejledning på hvordan jeg har gjort:

1. Først har jeg været i genbrug og købe en brugt sovepose til 40 kr. Husk at vaske den inden du syr den om så den ikke lugter fremmed for hunden og man ved jo aldrig hvem der har lagt i den ?

2. Lynlåsen skal være lukket inden man starter. Fold soveposen på midten og mål 15 cm udfra bukket og sæt en knappenål i ved siden af lynlåsen på den øverste del af soveposen, altså den del hvor åbningen er. NB. Vælg en sovepose som ikke er alt for smal i fodenden.

3. Tråd en nål med en passende farve og sy rundt om lynlåsen der hvor du har sat knappenålen.

4. Nu skal lynlåsen under det sammensyede pilles ud, klip ikke brug forsigtigt en opsprætter så du ikke skader stoffet. Og pil kun op indtil 2-3 cm før der hvor du har syet lynlåsen sammen.

5. Når lynlåsen er frigjort klipper du den over 3 cm fra der hvor du har pillet op til. Brug IKKE din bedste saks ?

6. Vend vrangen ud, træk lynlås stumpen om på vrangen. Der hvor lynlåsen tidligere har været skal nu sys sammen. Fra vrangsiden sys der fra lynlåsen og 40 cm mod fodenden.

7. Vend retsiden ud. I fodenden klipper du nu et stykke af yderstoffet af, det skal bruges til at korrigere en lille skønhedsfejl ?

8. Inden resten sys sammen tager du det afklippede yderstof og folder et pænt stykke til at dække over der hvor lynlåsen er syet sammen og syr det på. Stykkets størrelse afhænger af hvor meget det er nødvendigt at dække. Mit stykke skal ende ud med at være 4 x 5 cm så derfor starter jeg med et stykke på 6 x 12 cm. Stykket foldes på midten så det måler 6 x 6 cm og sys sammen i den ene side.

Nu vendes retsiden ud og siderne foldes ind og press det med strygejernet, jeg han også syet dem fordi de heletiden foldede sig ud igen.

Nu skal stykket bare syes på.

9. Vend retsiden ud og sy det nederste mod fodenden sammen.

10. Vend igen vrangen på soveposen. Sørg for at den ligger pænt og lige og sæt knappenåle i  tværs over den så lagene ikke glider. Mål nøjagtig op hvor midten er og sæt en kridtstreg og sy så soveposen bliver halveret.

11. Fold soveposen på midten ved syningen og ri de 2 lag sammen så soveposen’s fodende kommer til at fungere som en madras, husk at bruge en farve tråd der passer til så syningen ikke bliver alt for synlig og sy kun i inderstoffet. Hvis man ikke gider at sy det i hånden kunne man evt. bruge strimler af vlies med lim  på begge sider og lime det sammen.

12. Vend igen retsiden ud. Nu har du en super lækker sovepose til hunden for prisen af en brugt sovepose ?

 

Jeg har ud af noget gjordbånd og nogle klikspænder syet et håndtag som samtidig holder sammen på soveposen.

På billedet kan du så hvordan den ser ud. Længden på de forstykker afhænger af soveposen’s størrelse når den er rullet sammen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

4.247 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress