Donutkurv ?

Om en måneds tid skal vi hente vores nye familiemedlem som er en lille sibirisk kattekilling. I den forbindelse har vi tænkt os at købe en transportkurv i pileflet og til den har jeg valgt selv at sy en lille donutkurv som passer i den og samtidig lave en syvejledning.

Transportkurven er oval og har et indvendig bundmål på 47 x 38 cm.

Da kurves størrelse udvider sig en når der kommer fyld i valgte jeg at lave den en smule mindre.

Fremgangsmåde:

Lav en skabelon til bunden som er 5 cm mindre en kurvens bund altså i mit tilfælde 42 x 33 cm. Fold skabelonen på midten 2 gange og brugte en skål eller tallerken for at lave en pæn runding så den bliver oval og klip den ud.

Breden på stofstykket til donutringen bestemmer du selv alt efter hvor høj og bred du ønsker ringen. Mit stofstykke var 28 cm bred, hvilket giver den færdige kurv en højde på omkring 12 cm.

For at finde ud af hvor langt stoffet til selve donutringen skal være måler man bundens omkreds og lægger 1 cm sømrum til i hver ende at stykket. I mit tilfælde 129,5 + 2 cm = 131,5 cm

Jeg har til min kurv brugt microfleece da det er dejlig blødt og samtidig elastisk hvilket er med til at gøre kurven blødere.

Klip 1 stykke stof ud fra skabelonen til bunden og klip 1 stykke på 28 x 131,5 cm til ringen.

Til kurvens pude skal du tegne bunden + 2 cm op og klippe 2 eksemplare. Du kan evt. bare lægge stoffet dobbelt ret mod ret og klippe begge stykker på engang. På den måde er de efterfølgende klar til at blive syet sammen med det samme. Jeg lagde de 2 cm til da puden skrumper når der kommer fyld i og der går også lidt fra til sømrum.

Når du syr de 2 pudestykker sammen skal du lade et hul på ca 15 cm stå åben til at komme fyld i.

Når de 2 pudestykker er syet sammen er det en god idé forsigtigt at klippe nogle hakket der hvor den buer for at rundingerne lægger sig pænest muligt.

Nu skal betrækket bare vendes og fyldes med endten pladevat eller pudefyld. Jeg har brugt 4 lag 100 grams pladevat og har derfor zig-zagget det sammen så det var nemmere at få i betrækket. Jeg har brugt skabelonen til at klippe efter.

Stop pladevat eller fyld i betrækket og luk hullet sammen med knappenåle eller klips og sy det til.

Fold stykket til ringen ret mod ret så de to korte sider ligger oven på hinanden. Sy dem sammen og pres syningen fra hinanden med et strygejern så den bliver flad.

Fold ringen så retsiden er ud og sy den sammen og lad et hul på ca. 15 cm stå åben til at flyde fyldet i. Denne søm er kun til en hjælp så lagene ikke glider fra hinanden når den syes sammen med bunden.

Nu skal ringen og bunden syes sammen og for at gøre det nemmere for mig selv har jeg mærket både bund og ring op med knappenåle så det er nemmere at få til at passe sammen

Sæt nu ring og bund sammen med knappenåle og sy derefter sammen, HUSK at lade et hul stå åben til fyldning.

Fyld ringen med pladevat eller pudefyld og sy hullet sammen samtidig med resten af ringen syes samme med bunden.

Vend vrangen ud på kurven så syningen er inden i kurven og læg puden i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

4.250 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress