Fuldkorns vandbakkelser

Endnu engang en opskrift som er egnet til diabetikere, både fordi de ikke indeholder sukker men også er fedtreducerede og med fuldkorns mel.

Man kan komme meget forskelligt i de færdigbagte vandbakkelser f.eks. syltetøj, is og kagecreme, men min favorit er tiramisu-creme. Opskriften på tiramisu-cremen finder du her.

Der er en ting der er meget vigtig for at vandbakkelserne lykkes, nemlig at skal ægene have stuetemperatur. Så husk at tage dem ud af køleskabet i god tid. Det er også meget vigtigt at du IKKE åbner ovnen og kigger til dem under bagningen for så kan de falde sammen.

Du skal bruge:

250 ml vand

75 gram smør

¼ tsk salt

75 gram hvid hvedemel

75 gram hvedemel

4 æg

Bring vand, smør og salt i kog. Tilsæt melet lidt ad gangen ligesom når man laver en opbagt sovs. Lad nu dejen køle af i ca. 15 minutter. I en skål piskes æggene let sammen og røres lidt efter lidt i dejen. Her kan der være en fordel at bruge en elpisker men husk at flytte dejen til en skål der kan holde til det inden, så belægning på gryden ikke bliver ødelagt.

Fordel dejen i 8 lige store portioner på en bageplade med bagepapir og bag den i 25 minutter ved 200 grader (varmluftsovn 175 grader)

Lad de færdigbagte vandbakkelser blive stående på bagepladen til de er kølet af. Skær dem over og server dem med det fyld du ønsker at komme i.