Hjemmebagte diæthundekiks

Jeg har været så uheldig, at min ene hund har udviklet kronisk bugspytkirtelbetændelse, og derfor kun må få et specielt diætfoder.

Nu er det så at mine hunde er vant til at blive belønnet når vi træner, og da der ikke findes nogle hundekiks i samme model som hans foder, så har jeg selv lavet nogle.

Hundekiksene er lavet af specialfoderet, som hedder Id low fat fra Hill’s prescription diet. Jeg har simpelthen bare malet tørfoderet til mel i min blænder, og efterfølgende tilsat vand og æltet det til en formbar dej.

Jeg har brugt en bøfpresser til at mase dejen ud til 3mm tykke pandekager. Man skal huske at dyppe bøfpresseren i vand inden hvert tryk, ellers hænger den i og ødelægger pandekagen. Knækkerillerne har jeg lavet med en palet, som også er dyppet i vand.

Pandekagerne er bagt i ved 170 grader i en varmluftsovn i ca 40 minutter. Bagetiden afhænger af hvor tykke og store de er, så den angivne tid er kun vejledende

Når hundekiksene er færdigbagte brækker jeg dem fra hinanden, og giver dem igen ca. 10 minutter i ovnen, for at være sikker på at de er helt tørre.

Da jeg ikke ved hvor længe de kan holde sig, har jeg valgt at opbevare dem i en lufttæt beholder i fryseren, og tage en håndfuld op når jeg har brug for dem.

Selv om hundekiksene er lavet af hundefoder skal man ikke overdrive brugen af dem. Som med andre godbidder bør man holde forbruget til under 5% af hundens daglige kost, da bagningen ændrer på foderets ernæringsmæssige egenskaber.