Her er 2 opskrifter jeg bruger i julen, de er begge omregnet fra opskrifter med sukker og der er foretage lidt ændringer på mængderne af ingredienserne.
Sukkerfri pebernødder
Ingredienser:
150 g hvedemel
150 g hvid hvede
90 g Perfect Fit
1 tsk kanel
½ tsk stødt peber
1 tsk stødte nelliker
¼ tsk hjortetaksalt
1 nip salt
45 g Becel LET (smørbar)
2 æg
½ tsk sukker
1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde:
Bland mel, Perfect Fit, kanel, peber, nelliker og hjortetaksalt i en skål.
Smelt Becel i en skål i ca. 30 sekunder i microovenen eller over et varmt vandbad, det må ikke være for varmt, hvis det bliver for varmt så lad der køle lidt af før du blander det i de tørre ingredienser.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker så det bliver til en luftig æggesnaps.
Hæld æggene i melet og ælt det godt sammen. Dejen skal være smidig, men må ikke klistre.
Stil dejen i køleskabet i minimum 1 time.
Del dejen op i nogle stykker og rul dejen til pølser som er ca. 1 cm i diameter og skær den op i stykker af ca. 1 cm og stil dem på en plade.
Bag pebernødderne i ca. 10 minutter ved 200 grader i almindelig ovn eller 180 grader i varmluftsovn.
Sukkerfri vaniljesmåkager
Ingredienser:
250 g hvedemel
250 g hvid hvede
½ tsk. hjortetaksalt
2 tsk. vaniljepulver fra Urtekram (eller en vaniljestang)
160 g Perfect Fit
100 g finthakkede mandler
1 nip salt
225 g Becel LET (smørbar)
1 sammenpisket æg
Fremgangsmåde:
Bland mel, Perfect Fit, mandler, hjortetaksalt og vanilje sammen.
Smelt Becel i en skål i 1-2 minutter i microovenen eller over et varmt vandbad, det må ikke være for varmt, hvis det bliver for varmt så lad der køle lidt af før du blander det i de tørre ingredienser.
Rør ægget i lidt ad gangen og ælt det godt sammen. Dejen skal være smidig, men må ikke klistre.
Stil dejen i køleskabet i minimum 1 time.
Del dejen op i nogle stykker og rul dejen til pølser som er ca. 2 cm i diameter og skær den op i stykker af ca. 2 cm, rul stykkerne til kugler, stil dem på en bageplade og tryk dem flade.
Bag småkagerne ved 185 grader i almindelig ovn eller ved 160 grader i varmluftsovn ca.12 minutter.