Sukkerfri julesmåkager

Her er 2 opskrifter jeg bruger i julen, de er begge omregnet fra opskrifter med sukker og der er foretage lidt ændringer på mængderne af ingredienserne.

Sukkerfri pebernødder

Ingredienser:

150 g hvedemel

150 g hvid hvede

90 g Perfect Fit

1 tsk kanel

½ tsk stødt peber

1 tsk stødte nelliker

¼ tsk hjortetaksalt

1 nip salt

45 g Becel LET (smørbar)

2 æg

½ tsk sukker

1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:

Bland mel, Perfect Fit, kanel, peber, nelliker og hjortetaksalt i en skål.

Smelt Becel i en skål i ca. 30 sekunder i microovenen eller over et varmt vandbad, det må ikke være for varmt, hvis det bliver for varmt så lad der køle lidt af før du blander det i de tørre ingredienser.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker så det bliver til en luftig æggesnaps.

Hæld æggene i melet og ælt det godt sammen. Dejen skal være smidig, men må ikke klistre.

Stil dejen i køleskabet i minimum 1 time.

Del dejen op i nogle stykker og rul dejen til pølser som er ca. 1 cm i diameter og skær den op i stykker af ca. 1 cm og stil dem på en plade.

Bag pebernødderne i ca. 10 minutter ved 200 grader i almindelig ovn eller 180 grader i varmluftsovn.

Sukkerfri vaniljesmåkager

Ingredienser:

250 g hvedemel

250 g hvid hvede

½ tsk. hjortetaksalt

2 tsk. vaniljepulver fra Urtekram (eller en vaniljestang)

160 g Perfect Fit

100 g finthakkede mandler

1 nip salt

225 g Becel LET (smørbar)

1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Bland mel, Perfect Fit, mandler, hjortetaksalt og vanilje sammen.

Smelt Becel i en skål i 1-2 minutter i microovenen eller over et varmt vandbad, det må ikke være for varmt, hvis det bliver for varmt så lad der køle lidt af før du blander det i de tørre ingredienser.

Rør ægget i lidt ad gangen og ælt det godt sammen. Dejen skal være smidig, men må ikke klistre.

Stil dejen i køleskabet i minimum 1 time.

Del dejen op i nogle stykker og rul dejen til pølser som er ca. 2 cm i diameter og skær den op i stykker af ca. 2 cm, rul stykkerne til kugler, stil dem på en bageplade og tryk dem flade.

Bag småkagerne ved 185 grader i almindelig ovn eller ved 160 grader i varmluftsovn ca.12 minutter.